Skip to main content
Blog

Gronest – tekstilne posude

By 12/15/2017No Comments

GRONEST su tekstilne posude za biljke napravljene od poliestera dobivenog recikliranjem PET ambalaže. Tekstilne posude nose mnoge pozitivne karakteristike koje pospješuju rast i razvoj biljaka, te su u većini slučajeva bolji izbor nego obične, plastične posude. Gronest-ove tekstilne posude su razvijene vlastitom Aqua Breath tehnologijom kojom su Gronest-ovi inžinjeri postigli optimalnu izdržljivost, prozračnost i zadržavanje vlage, te pružaju vrhunski omjer cijene i kvalitete s kojim ne možete pogriješiti.

 

Glavna značajka Gronest-a je poroznost, odnosno prozračnost materijala od kojeg su načinjeni. Ta poroznost je zaslužna za više stvari koje Gronest-e čini pravim izborom za vaše biljke. Supstrat i korijenski sustav dobijaju puno više kisika, što pomaže razvoju biljaka (pogotovo vegetaciji), a pomaže i razvoju mikroorganizama u substratu, te se izmjenom topline kroz tekstil bolje hladi supstrat.

Valja napomenuti da prozračnost tekstila uzrokuje i zračno podrezivanje korijenja – zrak i svjetlo “podrezuju” korijenje koje dođe do ruba posude što biljku “navodi” da konstantno stvara novo i zdravo korijenje, te time povećava i poboljšava svoj korijenski sustav. Veći i zdraviji korijenski sustav – veći i zdraviji plodovi.
Drenaža je također jedna od stvari u kojoj su se Gronest-i pokazali superiornijim od plastičnih posuda. Razlog bolje drenaže leži u već spomenutoj poroznosti, koja također omogućava da se Gronest-i koriste i kao savršene posude za hidroponske sustave, pošto propuštaju tekućinu. Osim toga, Gronest-i dolaze s ručkama, što ih čini izrazito mobilnima, a njihov geotekstil je dobijen od reciklirane PET amablaže, pa su Gronest-i ujedno i ekološki prihvatljivi. Uz to, mogu se prati i koristiti više puta, te nisu podložne oštećenjima i pucanju.

U iGrow shopu možete kupiti Gronest posude raznih veličina (od 1L do 75L) i također Gronest posude (Gronest Wall Planters) koje se mogu objesiti na zid (1.5, 4.5 I 10 L).
Ako nisu do sada, neka vaše biljke iskušaju novi dom. Garantiramo da će im se svidjeti 🙂